Kniv & Gaffel: Lefser

1/2 kopp sirup 1/2 kopp sukker 5 dl kefir eller kulturmelk 2 ts hornsalt 1 kg hvetemel Smør, sukker og kanel til fyll Bland sirup, sukker, melk og hornsalt og tilsett mel til deigen er passe fast til å kunne kjevles Kjevle ut tynne lefser og stek lefsene på en...

Kniv & Gaffel: Tomatsuppe

Tuva viser deg hva du skal gjøre dersom du synes posesuppe blir for slapt selv for en student. 1ss olivenolje 1/2 finhakket rødløk 1-2 fedd hvitløk, hakket 1 boks hermetiske hakkede tomater 1/2 ts sukker 2 dl vann 1-2 hønsebuljongterninger litt hakket basilikum og...

Kniv & Gaffel: Enchiladas

Enchiladas 2 hvetetortillas litt toacosaus litt stekt kyllingkjøttdeig/kylling i biter litt revet ost litt rå løk Smør en tortillalefse med tacosaus og spre utover kjøtt, løk og ost. Legg den andre lefsen på toppen og stek det hele på middels varme i stekepanne. Snu...

Kniv & Gaffel: Ovnsbakt laks

I dag disker Tuva opp ovnsbakt lags for oss. [RAW] 2 laksefileter 2 poteter 1/2 purreløk 1/2 squash salt, pepper og dill crème fraiche Skjær opp grønnsakene Dekk et stekebrett med folie og hell litt olje på folien Krydre ingrediensene og pakk alt inn i folie La det...

Kniv & Gaffel

Denne uken introduserer vi en ny spalte som heter Kniv og Gaffel, der gode gamle Tuva er tilbake i manesjen i Student-TV. Hun har fått med seg en annen veteran, nemlig Rudi, som skal forevige det hele på film og sette det sammen til et heidundrande innslag. Denne uken...