This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=2575&feed=rss2

Det nærmer seg Studentparlamentsvalg ved Universitet i Bergen(UiB). I den anledning inviterte vi de syv aktuelle listene til debatt om fremtiden til studentene ved UiB.

Fra 29. april til 7. mai er det Studentvalg, hvor det blant annet skal stemmes frem et nytt Studentparlament. Listene som stiller til valg er følgende: Blå liste, Det Eneste Reelle Alternativ, Grønn liste, HF-listen, Liberal liste, Radikale Studentar og Sosialdemokratisk liste. Blå liste hadde ikke mulighet til å stille i debatten.

Også nåværende leder i Studentparlamentet, Bjørn Kristian Danbolt, var innom debatten for å fortelle om hvordan Studentparlamentet fungerer.


Høy temperatur

Det ble snakket om alt fra studiekvalitet til mykheten på toalettpapiret ved UiB. Forskjellene mellom de ulike listene er tydelig, og uenigheten rundt flere temaer var stor. Én ting har de likevel til felles; de ønsker alle å jobbe for å gjøre studiehverdagen din bedre.


To nykommere

Blant de syv listene er det to nykommere, Grønn liste og Det Eneste Reelle Alternativ(DERA). Deres politiske programmer skiller seg tydelig fra de andre listene. Grønn liste har fokus på miljøpolitikk, mens DERA har et mer populistisk program. Begge listene ble utfordret på dette under debatten, da de andre listene mente de ikke har de viktigste studentpolitiske sakene i programmet sitt.


Semesterets siste debatt

Denne debatten er en av tre debatter som Bergen Student-TV har sendt i år, som en del av det nye programmet vårt Debatt. Dette programmet er ferdig for semesteret, men følg med neste semester da vi kommer tilbake med flere interessante debatter. De to andre debattene våre finner du her: Debatt: NSOs politikk og DEBATT: Valg av Studentrepresentanter.

 

Dette er en forkortet versjon av debatten som ble sendt live 22.04.14

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?
Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

 

Kommentarer