This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=2575&feed=rss2

Gikk du glipp av debatten med kandidatene som stiller til Universitetsstyret 2014? Se den korte versjonen her!

Fra 29. april til 7. mai er det duket for valg ved Universitetet i Bergen, og det skal blant annet velges to studentrepresentanter til Universitetsstyret. Årets kandidater er Hilde Kristine Moe, Mikkel Andreas Eriksen, Astrid Hauge Rambøl, Anders Parmann og Sindre Dueland.

Universitetets øverste organ

Universitetsstyret er Universitetet i Bergens øverste organ og består av representanter fra alle de ulike gruppene på universitetet. Blant disse sitter det to studentrepresentanter som er valgt inn av studentene for et år av gangen.

– Alle som sitter i Universitetsstyret har den samme oppgaven, og det er å bidra til stabil og sikker drift av Universitetet. Dette for at universitetet skal være i stand til å utføre sitt samfunnsoppdrag, og ha forskning og undervisning av god kvalitet, forklarer tidligere studentrepresentant Magne Seierslund.

Studentdemokratiet skal gi deg som student mulighet til å påvirke din studiehverdag. Som student har du sikkert opplevd mange ting som du ønsker at det skal gjøres noe med. Kunne du tenke deg PC på eksamen? Er undervisningen god? Har universitetet et godt veiledningstilbud?

Like, men uenige

Stemningen var god under hele debatten, men det var også en del uenigheter mellom de fire kandidatene som stilte. Temaene som ble diskutert under debatten var ønsket om en mentorordning, nye vurderingsformer, PC på eksamen og lesesalsplasser. De fire kandidatene fikk også fortelle om sine hjertesaker.

En av kandidatene, Astrid Hauge Rambøl, hadde desverre ikke mulighet til å delta på debatten.  Rambøl stiller sammen med Parmann, noe også Moe og Eriksen gjør. Dette betyr at de går inn for å bli valgt inn som et team slik de to sittende studentrepresentantene Heidi fuglesang og Mathias Bratz Queseth gjorde i fjor.

Variert spørsmålsrunde

Debattantene fikk bryne seg på følgende spørsmål som ble sendt inn via Twitter:

– Hvordan vil du bidra i arbeidet med ny strategipan for UiB? Hva mener du er viktig at kommer med i denne planen?, Tommy Aarethun, Nestleder i Studentparlamentet ved UiB.

– Hvordan vil du bidra til at andre studentillitsvalgte ved UiB f¨år gjennomsløag for sitt arbeid?, Livar Bergheim, Leder i Realistutvalget.

– Dere har mange planer, hvordan her dere tenkt å finansiere disse?, Hanne Brørs.

Se hva debattantene svarte i siste delen av videoen fra forrige ukes debatt!

Siste debatt den 22. april

Tirsdag 22. april inviterer vi til semesterets siste debatt på www.bstv.no. Dette blir en listetopp-debatt med lederkandidatene til noen av de syv listene som stiller til Studentparlamentsvalget ved Universitetet i Bergen. Også denne gangen kan du bruke #BSTVdebatt på Twitter for å stille spørsmål til debattantene.

For mer informasjon om valget og kandidatene til både Universitetsstyret og Studentparlamentsvalget, besøk: http://studentvalg.b.uib.no/

 

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV?

Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

Kommentarer