This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Forventningene var høye etter at fjorårets valg ved Høgskolen i Bergen ga en rekordhøy valgoppsluttning på hele 29 prosent. Dette klarte de derimot ikke å leve opp til i år.

Klokken åtte onsdag kveld ble valgurnene ved Høgskolen i Bergen stengt. Spenningen var høy og noen studenter og kanditater var samlet på Cafe Teknokrates for å høre resultatet.

Skuffelsen ble derimot stor da det ble annonsert at valgoppsluttningen bare var på 14 prosent, noe som er en halvering fra fjorårets valg.

– Vi mistenkte kanskje en liten nedgang, men at det skulle bli så lavt kom som et sjokk, forteller leder i valgkomitèen ved HiB Marie Hognestad Bue.

Årsaken til nedgangen mener Marie Hognestad Bue kan komme av at de har valgt å gå over til et nytt valgsystem. Tidligere har studentene stemt via læringsportalen itslearning, men i år har man valgt å gjøre det gjennom studentmailen, da dette var en enklere løsning. Problemet er at studentene er sjeldnere inne på student mailen enn itslearning.

Alle de 17 vervene som skulle velges ble likevel fylt.

– Jeg tviler ikke et sekund på at de kandidatene som er valgt vil gjøre sitt aller ypperste for at studentene ved Høyskolen i Bergen skal få det så bra som mulig, sier Leder i Studentparlamentet ved HiB, Ole Morten Mjelstad.

For navn på kandidatene som fra januar representerer studentene ved Høgskolen i Bergen, gå til www.sphib.no/valg/resultat

BSTV var på HiB tidligere i valgkampen: https://bstv.no/7053/rekrutterer-med-buttons-og-sosiale-medier/


Kommentarer