This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Ikke alle kjenner til den sjarmerende og innbydende studentpuben i HF-bygget på Nygårdshøyden. Dette var også tilfellet for undertegnede, som var undrende til hvem som egentlig vanket der.

– Vi merker at det er flere studenter fra andre fakulteter som kommer hit. Mange sier at vi er den beste studentpuben som er. Slike rykter liker vi å høre; i hvertfall å tro på de, sier nestleder Helena Aurora Christiansen med et bredt smil.

Det er hun som tar oss i mot når vi ankommer stedet en fredag ettermiddag.

– Vi er på måte en café, samtidig som vi er en bar. Vi har et skille fra klokken fire. Da stenger dørene til selve skolebygget, og vi åpner mer opp til allmennheten. Da påser vi at det ikke er noen barn i lokalet, og serveringen av alkohol starter, svarer hun på spørsmålet om de anser seg selv som en café eller bar.

«Ad fontes» er latin for «til kildene», et passelig navn på et sted hvor tørste studenter kan få omtrent akkurat det de måtte ønske seg av drikkevarer.

– Vi serverer mest drikkervarer. Alt fra eplemost og brus, til mange forskjellige øltyper – blant annet vår helt egen Ad fontes-øl. Vi har også vin, og til spesielle arrangementer vinslush (en slush med vin-smak). Av mat så kan du få kjøpt ferdignudler og -suppe i baren. Vi har også en mikrobølgeovn til popcorn når det er quiz, opplyser Christiansen.

 

Organisasjonen

Hver onsdag arrangeres det nemlig quiz i lokalene. Her kan alle som vil sette sammen sitt eget quizlag og delta i spørrekonkurransen om å vinne premier som konsertbilletter, gavekort og godteri.

– Quizen organiseres av arrangøransvarlig i styret. Denne personen er en del av et styre på ti medlemmer. Her sitter blant annet økonomiansvarlig, PR-ansvarlig, daglig leder og nestleder. Disse har den generelle kontrollen over lokalet og logisitikken.

Se også: Ad fontes feirer 5 år

 

Tar stikkprøver

Daglig leder Natalie Alvsåker har flere funksjoner.

– Min hovedoppgave er å ha kontakt med alle de ansatte og passe på at ting går bra for seg. Jeg er også med på å arrangere møter, teoretiske opplæringskurs og har ansvaret for å opprettholde en jevn kontakt med styret og de øvrige ansatte, forteller hun etter å ha vist oss kontorlokalene de deler med Humanisitisk Studentutvalg, HF-revyen, Fadderstyret og Humanistisk Arbeidslivsutvalg.

Dessverre er det ikke like lett å bli frivillig som det er å bli kunde på Ad fontes.

– Du må ha minst ett fag på det humanistiske fakultet ved UIB for å bli frivillig. Stikkprøver gjennomføres for å bekrefte det studentene opplyser om når de søker. Vi har ikke erfart noe juks på dette området ennå, men derimot forekommer det at studenter som har byttet fakultet tar et ekstra fag på HF kun for å kunne fortsette i Ad fontes. Dette er vi veldig stolte av, ettersom det illustrerer det gode miljøet vi har her hos oss.

Kommentarer