This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

KRONSTAD: Ledelsen ved Høgskolen i Bergen (HiB) sliter som kjent med å få plass til alle studentene i det nye bygget på Kronstad. Nå vurderes lengre skoledager for å få plass til flere studenter.

Rektor ved HiB, Ole Gunnar Søgnen, sier at dette ikke er en ønskelig løsning for ledelsen, men at det kan bli nødvendig for å få plass til undervisning for flere studenter i nybygget.

– Vi forsøker nå å simulere et høstsemester på Kronstad, der vi ser om det er mulig å gjennomføre undervisningen i vanlig arbeidstid. Dersom det viser seg å ikke gå så kan det bli en nødvendighet å utvide skoledagene, sier Søgnen.

 

– Ekskluderer studentforeldre

Da Studentparlamentet ved HiB holdt møte torsdag kveld, ble det vedtatt å jobbe mot dette forslaget. Leder av Studentparlamentet, Anders Kvernmo Langset, er klar i sine synspunkt på saken.

– Jeg synes ikke det er en god løsning å utvide skoledagen for å få presset flest mulig studenter inn på samme campus. Det går også litt på at høyere utdanning skal være tilgjenglig for alle. Lengre skoledager vil automatisk ekskludere studenter med barn, sier Langset.

Han legger også til at ledelsen ved skolen heller bør se seg om etter andre løsninger.

– Høgskolen bør få utvidet sitt campus. På dnne måten kan vi få plass til alle studentene våre innenfor vanlig skoletid, sier han.

 

–Burde tenkt på dette før

Aleksander Mork Knudsen er blandt studentene som ikke synes forslaget er spesielt bra.

– Det virker ikke som den beste løsningen, dette burde de ha tenkt på tidligere da de planla bygget. Alle har ikke tid til å bruke hele dagen på skole, sier han.

Kunnskapsdepartementet innrømmet høsten 2011 at det nye bygget på Kronstad blir for lite. Det er forventet å være rundt 7000 høgskolestudenter i Bergen når bygget skal åpnes i 2014. Bare 4400 av disse kommer til å få plass. Rektor så den gang optimistisk på situasjonen, og sa at de nå kunne bruke tid på å finne tillegsareal til de resterende studentene.

 

Kommentarer