This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Kunnskapsdepartementet innrømmer nå at det ikke blir plass til alle høgskolestudentene i nybygget på Kronstad. 

Rektor ved Høgskolen i Bergen (HiB), Ole-Gunnar Søgnen, er likevel optimistisk, og sier til BSTV at han er glad for avklaringen.

– Da kan vi starte prosessen med å finne et tilleggsareal som vi i en tid nå har sett er nødvendig, sier han.

I sin blogg skriver rektor at han møtte kunnskapsminister Tora Aasland da hun deltok på en konferanse om kunst- og kulturfagene ved høgskolen.

I et møte med ministeren og følget hennes tok rektor opp situasjonen med manglende areal på Kronstad, og for første gang ble det fra den politiske ledelsen i KD uttalt at HiB ikke kan flytte alle studenter og tilsette til nybygget.

– Bygget er bygd for de tre store profesjonsutdanningene, og det er kjernefunksjonene som først og fremst må flyttes og samles på Kronstad, uttalte ministeren i følge rektors blogg.

 

Må velge bort noen

Det har vært stor debatt i høst rundt nybygget til høgskolen. Når nybygget åpnes i 2014 vil det være cirka 7000 høgskolestudenter i Bergen, men kun 4400 av disse får være med til nybygget. I underkant av 3000 høgskolestudenter må derfor plasseres i andre lokaler når den tid kommer.

Alternativet blir tilleggsbygg, men det er lite som tilsier at dette blir i samme område.

Leder i Studentparlamentet ved HiB, Ole Morten Mjelstad sier det blir vanskelig å finne ut hvem som skal få være med til Kronstad i 2014.

– Alle vil være med og alle fortjener å være med. Det blir en kabal i seg selv, sier han.

HiB vil komme med en avklaring på hvem som får flytte inn på Kronstad i løpet av våren 2012.

Kommentarer