Leder i Norsk medisinstudentforening, Bjørg Bakke, opplever hetsing fra studenter på nett. Hun mener det går en grense for hva man skal tåle som studentleder.
Hun forteller om mengdene e-post og innlegg i kommentarfelt som ikke går på arbeidet som er gjort, men på henne som person.
– Jeg har blitt kalt rævslikker, CV-rytter, uengasjert, at jeg er kjøpt og betalt og kunne satt meg på et fly til Polen. Jeg støtter tydeligvis nepotisme og diskriminering, og er i mot kvinners rett til å føde barn. Jeg velger å ignorere hetsingen, men det går en grense for hva man skal tåle, sier Bakke.
Studentlederen tror den barnslige kritikken kan ha med turnusordningen til medisinstudentene og gjøre.
– Jeg tror studentene er redde for at jeg blander meg inn i hvor de havner i turnusperioden, sier hun.
Sjefspsykolog ved Studentenes psykiske helsetjeneste, Øystein Sandven, ser alvorlig på saken og mener mobbing på nett kan påvirke ofrene senere i livet.
– Det å bli hetset på nett er sårbarhet i større eller mindre grad, og det kan påvirke personer i lang tid, sier han.
Ledelsen ved det medisinske fakultet hadde ikke mulighet til å stille til intervju, men skriver følgende i en e-post til Bergen Student-TV:
«Dette er selvsagt ikke bra. Jeg tror at noe av problemet er en ukultur med spontanytringer av negativ karakter som jeg tenker har kommet samtidig med utstrakt bruk av sosiale medier og epost, hvor mange uttrykker umiddelbar misnøye og frustrasjon direkte til den det gjelder uten å tenke seg om og uten å forstå effekten av å gjøre det. Samfunnet i stort bør ta opp denne problemstillingen, men også vi som universitet bør diskutere problemstillingen. Tillitsvalgte er i en særlig sårbar situasjon i så måte. Studentene er våre yngste tillitsvalgte, og selv om de er de største brukerne av sosiale medier og epost, vil jeg likevel tro de er mer sårbare enn eldre for denne typen uakseptabel kommunikasjon.»
Lederen i Norsk medisinstudentforening har skrevet et blogginnlegg om situasjonen, det kan du lese her.