HSU-leder kritiserer forslaget fra Arbeidsutvalget. Mener omlegging vil føre til at terskelen for å ta opp saker vil blir høyere.
I forrige ukes Studvest la to studentpolitikere fra Arbeidsutvalget, Eirin Nordal og Mathias U. S. Bratz-Queseth frem et nytt forslag om å opprette studentombud ved fakultetene på Universitet i Bergen. Dette forslaget fikk lederen for Humanistisk Studentutvalg, Tor Sivertsen Prestegard, til å reagere kraftig.
Prestegard mener at å opprette et studentombud, med ansatt personell, vil føre til en terskelheving for studentene til å ta kontakt.
– Det vil bli mer formelt. Det kan hende at de fanger opp de store sakene, men det blir vanskelig å fange opp de mindre.
Mindre engasjement
Et annet problem han ser er at studentombudet kommer til å overta flere av studentutvalgenes arbeidsoppgaver. Det kunne vært mer hensiktsmessig å styrke studentutvalgene fremfor å opprette et studentombud, mener han.
– Det kan blant annet føre til at studentutvalgene får mindre interessante arbeidsoppgaver, slik at engasjementet ved fakultetene blir mindre.
Betryggende for studenter
Eirin Nordal avviser Prestegards påstander.
– Det vil være en person som jobber i lengre tid og har gjerne kompetanse i å håndtere slike saker med studenter, og at det blir betryggende for studenter å ta kontakt med denne personen.
Også studentutvalg ved andre fakulteter, både ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet og Det juridiske fakultet ser også positive konskvenser ved å opprette et studentombud.
Kontinuitet
Mads Dokka Blybakken, leder av Studentutvalget ved Det samfunnsvitenskapelig fakultet (SUSV) mener at studentombud kan føre til kontinuitet for studentene.
– Det vil være en ansatt person som er der over tid, i motsetning til studentorganisasjoner hvor folk kommer og går.