This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

De siste årene har mange tjent store summer på å filme seg selv mens de spiller dataspill. Dette fenomenet, profesjonelt kjent som videospill-kommentering, har tatt internett med storm. De mangler heller ikke fan-base: kommentatoren PewDiePie (Felix Kjellberg) har YouTube-kontoen med flest abonnenter, med sine litt over 53 og en halv million følgere.

Men hva er det som gjør det å se på at noen spiller dataspill så populært? BSTV har snakket med YouTube-gameren Simen Larsen Johansen fra Fyllingsdalen utenfor Bergen. Han knytter det opp mot vennskap og en følelse av fellesskap.

– Det er jo det at du får følelsen av det å sitte sammen med en venn og spiller et spill sammen. Og det er det de fleste YouTubere sier, så det er nok det som er grunnen.

Ikke bare lek og moro

Men det er ikke bare lek og moro i YouTube-verdenen. Kommentatoren PewDiePie har tidligere fått kritikk for grov språkbruk, og har nylig blitt anklaget for å promotere antisemittisme i sine videoer.  Men hvor går grensen når det gjelder slikt innhold?

– Alle ser jo det han gjør, og alle de kommentarene han kommer med. Og de ser jo kanskje opp til han som en god person. Akkurat som med lillebroren min. Han ser opp til meg, og lærer av meg, og det er kanskje slik de gjør med PewDiePie.

Seriøst opplegg

Vi snakket også med to av medlemmene i gaming-kvintetten Spillkontoret, som også holder til i Fyllingsdalen. Kristoffer Haaø og Dan Jørgen Eide begynte å kommentere spill som en hobby, og det har utviklet seg til å bli litt mer «business».

– Vi gjør dette med YouTube fordi vi synes det er utrolig gøy. Vi har alltid vært interessert i å se på YouTube selv, men vi synes det er gøy å faktisk skape til YouTube, sier Eide.

– Drømmen er jo å kunne leve av dette på fulltid.

– Det er ganske mye arbeid med dette. Det er ingen av oss som lever av dette nå. Og det ligger ikke så mye penger i dette som folk skal ha det til, sier Haaø.

Kommentarer