This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Etter budsjettmøtet forrige helg ble det klart at Studentradioen i Bergen (SRiB) var de store taperne da det ble vedtatt at de får 200 000 kroner mindre enn innstilt beløp. Nå vil Velferdstinget (VT) se om prosessen med budsjettfordeling kan utbedres. 

Vedtak basert på følelser

– Vi følte at vi var et tilfeldig offer, sier ansvarlig redaktør i SRiB, Peder Eckblad Tollersrud. Videre forteller han at et av argumentene som ble brukt gikk ut på at radioen ikke kan vise til konkrete lyttertall.

– Vi har søkt om midler til å gjennomføre lytterundersøkelser fire år på rad nå, men ikke fått vedtatt støtte til dette. Da blir det vanskelig for oss å slå i bordet med det, og vi kan kun vise til vårt sekundærmedie, srib.no, som i gjennomsnitt har 16 000 unike klikk i måneden. Det er vi veldig fornøyde med.

Tollersrud følte at SRiB hadde tapt kampen allerede før budsjettmøtet startet.

– Vi synes det er rart at et av argumentene som også ble benyttet mot oss var at enkelte av VT-representantene hadde forhørt seg rundt i sine omgangskretser, og av dem var det få som lyttet til SRiB. Dette er veldig diffust, og i tillegg veldig frustrerende for oss når vi som sagt ikke har eksakte tall å vise til.

Bør ha andre studentbyer som forbilder

Også Philip André Charles, VT-representant fra Universitetet i Bergen er misfornøyd med resultatet.

– Det er tydelig at det har blitt slik at VT-representantene går sammen for å sikre penger til sin egen institusjon istedenfor å tenke på hva som er best for fellesskapet, sier han.

Han synes det er trist at dette nå får dramatiske konsekvenser for SRiB.

– I de andre store studentbyene i Norge, som Oslo og Trondheim, har de gode, velfungerende studentradioer. Jeg skjønner ikke hvorfor vi i Bergen ikke skal kunne ha ambisjoner om det samme. Hvis beløpet til SRiB først skulle kuttes burde det vært gjort gjennom lavere beløp over flere omganger slik at de hadde fått tid til å forberede seg, mener han.

Kan ikke blidgjøre alle

Alle studentorganisasjoner tilknyttet SiB kan søke midler fra Velferdstinget. I år ble det søkt om 7,3 millioner kroner, men VT hadde bare 5,9 millioner å dele ut.

– Det sier seg selv at vi ikke kan gjøre alle til lags. Jeg mener likevel at vi kom frem til det som var den helhetlig beste løsningen for Bergensstudentene, sier Bødtker.

Ny ordning under vurdering

VT-leder Linnea Reitan Jensen bekrefter at det er satt ned et utvalg som skal gå gjennom og vurdere prosessen med budsjettfordeling. Bødtker er blant dem som skal være med på dette.

– Jeg håper at vi kan finne en ordning hvor vi deler inn i prosenter til media, idrett, kultur og lignende, og at vi dermed kan få utnyttet midlene på best mulig måte, sier han.

Også Charles tror at dette kan være en god løsning.

– På denne måten kan vi gjøre alle til lags, og slipper dårlig stemning mellom institusjonene slik det fort blir med ordningen vi har i dag, innrømmer han.

Kommentarer