På Velferdstingets budsjettmøte skulle 5,9 millioner kroner fordeles mellom mange av studentorgansisasjonene i Bergen. Sondre Riisøen i budsjettkomiteen forteller at arbeidet med utarbeide budsjettet er en krevende prosess. – Budsjettkomiteen sitter i mange timer for å komme frem til et rettferdig budsjett, sier han.
Studentradioen kuttet med 200.000
På budsjettmøtet ble forslaget fra budsjettkomiteen nedstemt, til fordel for et budsjett som kuttet Studentradioen med 200.000 kroner sammenlignet med budsjettkomiteens innstilling. Like etter møtet var ansvarlig redaktør i Studentradioen, Peder Eckblad Tollersrud, trist.
– Dette er et kutt i studentvelferden. Nå bør alle være triste, mener Tollersrud. Redaktøren sier at de kommer til å ha møter i Studentradioen for å finne ut hvordan man kan drive organisasjonen videre. – Dette kommer til å gå utover både det sosiale i Studentradioen og kvaliteten på det som blir produsert, forteller redaktøren.
Bladet Stoff består
Noen som derimot var greit fornøyde, var bladet Stoff, som fikk nok midler til å sikre driften.
– Vi hadde søkt om 314.000 kroner, og ble innstilt med 100.000. Det så vi som vår smertegrense for å opprettholde driften av bladet, sier ansvarlig redaktør Anna Eitrem og forteller at hun er lettet over at bladet består.
Bladet har frem til nå blitt drevet kun på frivillighet.
– Bladet ble jo startet uten noen som helst form for midler, så journalistene våre har blitt nødt til å gjøre litt utradisjonelle ting. Blant annet har de selv distribuert avisen, ved å bære den rundt til alle studiestedene, forteller Eitrem.
Kritikk mot prosessen
Flere av aktørene rettet meget skarp kritikk mot prosessen omkring budsjettet. En av dem som mente at prosessen hadde vært uryddig, var leder i Kulturstyret, Tellef Raabe. Han kritiserer samtlige stemmeberettigede for å være for opptatt av sine egne.
– UiB stemmer konsekvent for forslag som er fremmet av representanter fra UiB, mens de andre institusjonene konsekvent stemmer for forslag som kommer fra ulike hold. Det har oppstått en isfront mellom UiB og de andre institusjonene, mener Raabe.