This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Nå har juryen vært på en reise, og sett på seks forskjellige bygg i Norge. En av de seks nominerte til Statens byggeskikkspris 2015, er Høgskolen i Bergen.

I følge jurymedlem, Anita Veiseth, er noen av kriteriene for å nomineres til Statens byggeskikkspris, god og spennende arkitektur, i tillegg skal bygget være godt gjennomført, og ha robuste løsninger.

Trygge på valget
– Det har vært et veldig spredt spekter av bygg å velge mellom, alt fra små til store prosjekter, fra boliger til mindre kontorer, skoler og kulturbygg, sier Veiseth.

Hun legger til at juryen er svært trygge på at de har valgt gode prosjekter, og verdige kandidater å velge mellom.

Kombinerer gammelt og nytt
Noe som gjør Høgskolen i Bergen (HiB) til en verdig kandidat, er at den er godt plassert på et stort areal, og på et industriområdet. Slik har de klart å gi de gamle industribygningene lengre levetid, og sammen med hensiktsmessige materiale, skapt et bygg med kombinasjon av gammelt og nytt.

Ikke alt er like bra innvendig
Martin Furland er lærerstudent på HiB, og sier at han er stolt over at bygget har fått en nominasjon. Og ut i fra de satte kriteriene, syns han det er fortjent. Men likevel mener han at ikke alt er som det bør være.

– Ikke alt er like praktisk for studentene på innsiden. Noen steder er det trangt for studenter å sitte, og det er heller ikke nok stikkontakter der. I trappene forsvinner ikke kaffeflekkene, men vil forhåpentligvis bli fikset, sier Furland.

Han forteller at siden Kronstad bydel er under vekst, er det positivt å ha skolen plassert der.

– Det er en spennende tomt å ha skolen på med god logistikk. Det ligger tett ved vei, bybane og sykkelsti, sier Veiseth.

Hun påpeker også at det er et møtepunkt hvor folk kan møtes utenom skoletiden.

Tilpassesdyktig bygg
Hun mener at bygget har gode og robuste løsninger, som gjør at bygget er godt tilpasset, og kan utvikles med tiden.

– Man vet aldri hvilke endringer som vil skje over lengre tid, men dette bygget er robust, og kan gjøres noe med etterhvert.

 

Prisutdelingen vil finne sted i Oslo 16.juni.

 

Kommentarer