I emnet «publisering» var det rekordmange som ikke bestod eksamen, nå har ledelsen ved Norges Kreative Høyskole (NKH) valgt å gi ny sensur. Publiserings-eksamen var en «bestått/ikke bestått» eksamen.
Blant journalistikkstudentene som strøk var det i flere tilfeller samme feilen som hersket, de hadde valgt feil format i tekst-redigeringsprogrammet «Indesign». Å ha feil format i Indesign skal alene ikke være nok til å stryke, men i flere tilfeller skjedde akkurat det. Det resulterte i at over halvparten av journalistikk-studentene strøk på eksamen. At 50% stryker i publisering er rekord.
Ny eksamens-evaluering
«Ved den nye sensuren vil det bli tatt hensyn til at ikke alle har fått tilstrekkelig informasjon om opplasting av InDesign-dokumenter i Issuu. Samtidig vil det bli gitt et litt større spillerom når det gjelder utformingen av InDesign-oppslagene, så lenge disse holder en akseptabel faglig standard.» Dette kom fram i en e-post mellom studieleder ved NKH, Lars Richard Bache, og Journalistikk-studentene. Forslaget kom i dårlig jord hos studentene som bestod eksamen.
Føler seg urettferdig behandlet
Flere studenter uttalte at det var greit at de studentene som ble strøket grunnet denne «tekniske feilen» får en ny vurdering, men mener at de som ikke var kompetente nok til å stå på eksamen i utgangspunktet ikke burde få et nytt forsøk. Da forteller man at det ikke er noe poeng i å lese til en eksamen, om man bare får en enklere evaluering helt gratis. De synes det er urettferdig om man ikke trenger å lese før eksamen.
Ledelsen svarer på kritikken
BSTV tok kontakt med studieleder i NKH, Lars Richard Bache. Han forteller hvorfor det var nødvendig med ny sensur.
– Årsaken bak den nye sensuren var av flere uheldige sammentreff. Det var en vanskelig eksamen å bedømme, fordi det var relativt mange studenter som ikke hadde gjort en spesielt god eksamen, og det vi oppdaget var at det var en for stor sprik i strykprosenten.
Bache sier videre at det er viktig at alle blir rettferdig behandlet, noe som blir lettere med den nye sensuren.