SK Djerv ble stiftet 18 Mai 1913, og hundre års historie ble markert med blant annet en showkamp mellom 4-divisjonslaget, Djerv og SK Brann. Før kampen ble blåst i gang hadde allerede ordfører i Bergen, Trude Drevland, holdt tale for de rundt 550 oppmøtte, og Brann-yndlingene Bård Finne og Fredrik Haugen skrev autografer. Værgudene bød også til fest, og hadde lagt Bergen i solskinn og 25 varmegrader for anledningen.

Begge lags spillere gjorde sitt for at de fremmøtte ble underholdt, i en kamp som bar litt preg av at det var mest for gøy. Det var avtalt på forhånd at kampen skulle spilles over 2 x 30 minutter, men publikum fikk mer enn nok å juble for. Brann kom uten de helt store profilene, men valgte å vise frem fremtidens helter fra sitt gode G16-lag. Med på laget var trener Carl Erik Torp, som for så sent som et år siden var i Branns A-stall. Det var en velspilt kamp, hvor begge lag fokuserte på finspill og underholdning. Djerv gikk opp i en 1-0 ledelse etter et flott angrep, etter ca 12 minutter, skåringen signert Stein Inge Aabrekk. Dette resultatet stod seg til pause. Djerv byttet 9 spillere i pausen, og alle fikk ta del i festen på Møhlenpris. Andre omgang var mye lik den første, med mye pen fotball, og vennlig tone både på- og av banen. 2-0 kom etter at Besar Ademi ble lagt i bakken inne i 16-meteren, og dommeren pekte på straffemerket. Ademi tok selv straffen, og satte den kontant via stolperoten. 3-0 kom etter et dagens flotteste angrep. Flotte kombinasjoner og klikk-klakk-spill gjorde at kaptein Bjørnar Strandos enkelt kunne hamre ballen i mål fra 10-11 meter.