This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Helt siden Kvelertak først gav ut sin debutplate med samme navn i 2010 har det lenge vært knyttet store forventninger til bandets oppfølger – og i mars kom den.

Forventet ikke ros
Femmerne og sekserne hagler inn fra kritikerne som ikke får nok av Rogalendingenes andrealbum, ”Meir”, men til tross for de mange gode anmeldelsene er dette langt i fra noe vokalisten selv forventet. – Det har gått over all forventning og enda bedre enn forrige gang. Jeg tror rett og slett ikke vi kunne fått bedre anmeldelser, forteller vokalist i bandet, Erlend Hjelvik.

Metall for alle
Med avistitler som «Nåtidens beste norske rockeband» og «Meir Kvelertak er med av det gode», legges det heller ikke skjul på at musikken er noe utenom det vanlige. Selv mener både Erlend Hjelvik og bassisten Maciek Ofstad at den folkelige suksessen har mye å gjøre med måten musikken er bygget opp på.
– Jeg tror grunnen til at også folk som ikke hører på metall til vanlig også liker musikken er at vi er flinke til å kombinere hardt samtidig som det også er masse hooks, forklarer de.

Musikktronen ledig
Men for seksmannsbandet fra Stavanger stopper nok ikke forventningene med nytt album og gode anmeldelser. Ettersom at Kaizers Orchestra nå har takket for denne gang står nemlig Rogalands musikktrone ledig. Om dette er en plass Kvelertak vil fylle har bandet delte meninger om.
– Det skal litt til for å komme opp på nivået til Kaizers, men så spiller de heller ikke rundt i resten av verden slik som vi gjør, sier Hjelvik før Ofstad fortsetter.
– Nei, jeg vet ikke. Kaizers er et veldig bra band, det er alt jeg har å si!

Kommentarer