This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Utenriksminister Espen Barth Eide var klar i sin tale da han gjestet NHH-Symposiet 2013.  

En verden i endring

NHH-Symposiet er Nord-Europas største studentdrevne konferanse for arbeidslivet, med over 300 medvirkende studenter. Her samles det annet hvert år en rekke store navn innen økonomi og politikk, fra både inn- og utland, for å diskutere viktige utfordringer samfunnet står overfor.

­– Det er en fin arena for å binde sammen studenter med næringslivet, mener en av studentene i spissen bak årets arrangement, Kristian Tandberg. Han er for øvrig også gruppeleder for Studentrapporten.

I år var tittelen ”I kamp med de store” med fokus på hvordan Norge kan bevare sine interesser og sin posisjon internasjonalt i en verden i endring. Ikke-vestlige land tar innpå med stormskritt det forspranget Europa og USA til nå har hatt.

– Vi må lære oss å forstå resten av verden og hvordan vi opererer i den, slik at vi også om hundre år er en vellykket økonomi, sa Espen Barth Eide i sin tale under konferansen.

Studentene er fremtiden

Stadig økt konkurranse vil også kunne påvirke studentene. Barth Eide mener det er viktig for den fremtidige arbeidsstyrken å kunne skille seg ut i mengden, ettersom det stadig blir en større kamp om jobbene, også utenfor landegrensene.

– Det at man engasjerer seg også utover studiene, er en tilleggsverdi som veldig mange arbeidsgivere ser etter, sier Barth Eide.

Kan takke NHH-Symposiet

Prosjektansvarlig i Styret for NHH-symposiet i 2005 Andreas Friis, sier han kan takke sin tid som aktiv student for at han har lykkes så godt etter endte studier. Han er nå entrepenør for et nytt norsk livsstilsselskap ved navn Live Arctic.

­– Det jeg drev på ved siden av, er det jeg lærte aller mest av i studielivet, sier den unge gründeren.

Kommentarer