This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I uke 10 og 11 arrangerer Kreftforeningen aksjonen «Krafttak mot Kreft» for niende gang. På onsdag ble det hele feiret med stor folkefest under konserten Vinterlyd hvor artister som Oslo Ess, Eric Saade og Karpe Diem spilte på en fullstappet Festplass.

 

Et tema som berører de fleste

– Dette er Kreftforeningens største arrangement hvert år. Det er nå vi alle sammen virkelig kan ta et krafttak mot kreft, forteller aksjonsleder på Vestlandet, Lena Teigland.

Kreft er noe vi alle har en tilknytning til. Anne Steigen, student og frivillig i kreftforeningen, mener grunnen til at saken er så viktig er nærheten vi alle har til den. Derfor er det naturlig å stå sammen for å kjempe mot kreften.

Med på laget var også kadetter fra Valkyrien, som samme dag som Vinterlyd, prydet Bergens gater med sine utsmykkede uniformer for å samle inn penger til den viktige saken.

Ja til forskjellsbehandling

Dette året er temaet for aksjonen personlig tilpasset behandling. I 2013 er det vanlig å behandle kreften ut i fra hvor den befinner seg i kroppen. Alle reagerer imidlertid ikke likt på medisinen som er ment for svulstens område. Derfor er det viktig å forske på gen-nivå, slik at en kan finne ut akkurat hvilke genfeil som forårsaker kreften. Slik kan en bedre tilpasset medisin bli tilbudt, og den kreftrammede kan starte behandlingen tidligere, og slippe mange unødvendige bivirkninger.

Vinterlyd – en konsert med  budskap

I anledning «Krafttak mot Kreft,» arrangeres i mars, konserten Vinterlyd i en mengde norske byer. Dette er en annerledes måte å sette kreftforkjempelse i sentrum. Her deltar blant annet artister som Oslo Ess, Eric Saade og Karpe Diem for å vise sin støtte til kreftforskning. Konsertene trekker mange musikkglade mennesker, og Bergen var inget unntak.

Popartisten Eric Saade, kjent for blant annet sangen «Imagine» sammen med Tone Damli, hyller «Krafttak mot Kreft» sitt brennende engasjement.

–  Jeg er med fordi jeg synes det er veldig viktig å støtte kreftsaken. Jeg har hatt mye kreft i min familie, så da føles det enda bedre.

Saade oppfordrer alle til å gi en liten sum til dette gode formålet.

– Vi må vinne over kreften, og det gjør vi gjennom forskning, og til forskning trenger man penger.

Dersom du ønsker å gå med bøsse for aksjonen kan du ta kontakt med Kreftforeningen i Bergen.

– Alle er velkomne til å hjelpe, avslutter Teigland.

Kommentarer