This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Jens Stoltenberg og Kristin Halvorsen besøkte fredag Universitetet i Bergen i anledning forskningsmeldignen som ble lagt frem samme dag.

Bruker mye, kan bruke mer

Regjeringen har utarbeidet en forskningsmelding som ble lagt frem for et fullsatt “Egget” på Studentsenteret fredag formiddag. Statsministeren la i sin innledning vekt på at regjerningen allerede bruker mye offentlige midler på forskning, men bør også bruke enda mer. Blant OECD-landene kommer Norge ut på en god 2.plass sett i forhold til befolkningen – men ikke BNP.

– Det ene vi skal gjøre for å bli bedre på forskning, det er å bruke mer penger, forteller en engasjert Jens Stoltenberg fra talerstolen.

Hvor mye mer forskningsnorge kan vente seg, blir ikke offentliggjort før nasjonalbudsjettene legges frem.

Forskning må fremmes

– Vi skal gi annerkjennelse til forskningen, forteller Stoltenberg.

Han trekker frem forskjellige priser som blir gitt til forskere, som virkemidler til å fremme dette.

Også Kunnskapsminister Kristin Halvorsen er opptatt av hvordan forskning kan bedres.

– Vi har en god instituttsektor i Norge, men vi trenger også å øke ambisjonsnivået ved institisjonene våre, sier Kristin Halvorsen.

Heve seg internasjonalt

Å redusere antall midlertidig ansatte er en god løsning for å bevare de gode hodene i utdanningssektoren i Norge. Halvorsen forteller til BSTV at dette først om fremst er arbeid instutisjonene selv bør løse gjennom blant annet personalpolitikk.

Det kan senere bli aktuelt å vurdere økonomiske virkemidler, heter det i forskningsmeldingen. Det å lette innsyn til forskning ved bruk av forskjellige virkemidler er også en faktor som fremkommer av reportasjen.

Kommentarer