This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Onsdag 6. Mars 2013 ble representantene i studentparlamentet ved Universitetet i Bergen innkalt til et ekstraordinært møte. Anita Tøien Johansen, som ble valgt til leder av Studentparlamentet 2012-2013 på konstituerende møte, sa 18. Februar 2013 fra seg sitt verv av personlige årsaker. Studentparlamentet måtte derfor velge en ny leder.

–  Det kommer til å bli et jevnt valg, sier Njaal Hendrik Neckelmann, nestleder i Studentparlamentet.

Og det var Yngve Høiseth fra Blå liste som trakk det lengste strået med 14 mot 11 stemmer.

Ønsker å sikre engasjementet rundt de neste valgene

Som ny leder av Studentparlamentet hevder Yngve Høiseth at han ikke kommer til å gjøre de store forandringen, da den politiske agendaen er satt for denne omgang. Derimot påpeker han at hans hjertesak er og vil fortsette å være utdanningskvaliteten. Men da det bare tre måneder igjen til neste valg, vil hans hovedfokus som leder i denne korte perioden være å sikre engasjement rundt valgene, da både rektorvalget og neste parlamentsvalg.

Høyre mot venstre

I forkant av dagens valg var det to kandidater som stilte seg til disposisjon for vervet. Kandidatene var Peter Hatlebakk, representant i sosialdemokratisk liste, samt vinner av dagens valg, Yngve Høiseth, blå liste.

Peter Hatlebakk startet sin politiske karriere i studentparlamentet høsten 2009, og har siden den gang vært svært aktiv i mange ulike verv. Fra 2010 til 2012 var han leder i sosialdemokratisk liste. Han stilte i dag til valg for den resterende perioden. Selv om det ikke ble noen lederstilling på Peter, forteller han til BSTV at han heller ikke kommer til å stille til noe gjenvalg da skolen trenger mer fokus. Han kommer derimot til å fortsette sin politiske aktivitet, og fremdeles jobbe aktivt for de sakene han brenner for.

Nyinnsatt leder Yngve Høiseth, ble først med i Studentparlamentet våren 2012, men påpekte i forkant av valget at dette ikke kom til å påvirke kvaliteten som leder om han skulle bli valgt frem.  Og det mente tydeligvis ikke flertallet av representantene heller, da han var kandidaten som trakk det lengste strået for denne omgang.

Kommentarer