This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Et forskerteam ved Universitetet i Bergen (UiB) står bak en revolusjonerende mobilapplikasjon som har vakt stor internasjonal oppsikt den siste tiden.

App forenkler forskningsmetoder

Appen ved navn iDichotic består av en lyttetest der testpersonen skal gjennkjenne lyder, samt konsentrere seg om å kun lytte på ett og ett øre om gangen. Resultatene kan si noe om hvilken hjernehalvdel som er mest aktiv.

Fordi denne appen er tilgjengelig for alle innehavere av smarttelefoner, tilsier det at forskerne kan nå ut til en langt større publikum enn tidligere. Slik forbedres og effektiviseres metoden forskere kan samle inn data på.

– Vi har hatt over 8000 nedlastinger i løpet av en uke, og flere tusen har valgt å sende inn testresultatene sine til oss. Dette er veldig mye. Skulle vi gjort det samme i laboratoriet, ville det tatt flere år, sier idéinnehaver og stipendiat ved UiB Josef Bless.

Bless presiserer at appen ikke blir en erstatning for andre forskningsmetoder, snarere et supplement.

– Det kan bli et tillegg, men aldri en fullstendig erstatning.

Han håper også at appen han har vært med på å skape kan inspirere andre forskere til å tenke i samme baner, og satser på en app-oppblomstring i tiden fremover.

Forskning viktig for Universitetet

Forskning er et av de store satsningsområdene til UiB. Derfor gleder det viserektor Kuvvet Atakan at forskergruppen har oppnådd så gode resultater.

– Denne appen kan bidra til en kobling mellom forskning og digitalisering, sier han.

Testen er enkel å bruke, rask å gjennomføre og gir deg svar på ting du kanskje ikke visste du lurte på. Og, best av alt – den ligger gratis ute på iTunes Store. Hva venter du på?

Kommentarer