This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Fakultetene ved UiB vil fortsatt være representert hos Studentparlamentet.

Før jul ble det klart at Studentparlamentet åpnet for å gjøre endringer i dagens valgordning, der blant annet fakultetsrepresentantenes fremtid sto i fare. Denne ordningen ble avvist på mandagens parlamentsmøte.

Dårlig valgdeltakelse

Livar Bergheim er fakultetsrepresentant fra Det Matematisk-naturvitenskapelige fakultet, et av fakultetene som er dårligst representert i parlamentet.

– Til tross for lav oppslutning blant noen av fakultetene, er det viktig at vi beholder valgordningen slik den har vært siden 2003. Det handler om å ivareta ta det enkelte fakultet, og sikre nærhet til studentene, forklarer Bergheim til Bergen Student-TV.

Han mener imidlertid at noe bør gjøres for å sikre en høyere valgdeltakelse hos fakultetene.

– Jeg tror en innføring av elektronisk valg vil få opp deltakelsen. Det gjør det både enklere og mer tilgjengelig for studenter som skal stemme. Å fjerne fakultetslistene er til sammenlikning ingen god løsning, sier Bergheim.

Vil engasjere alle

Peter Hatlebakk fra Sosialdemokratisk Liste, hadde håpet på et annet utfall under mandagens møte.

– Å bli valgt bør ikke dreie seg om hvilket fakultet man tilhører, men bør heller handle om spørsmål som opptar og engasjerer alle studenter, ikke bare et fåtall. Hvilket fakultet man tilhører, har dermed ikke så mye å si, sier han.

Med unntak av Liberal Liste, stod de politiske listene samlet om å få endret valgordningen.

– Jeg er svært skuffet over utfallet. Det bør ikke være en særordning for visse studenter, kun på bakgrunn av hvilke fakultet de tilhører. Det er rett og slett udemokratisk, sier Hatlebakk.

Kommentarer