This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Årsaken var et notat fra torsdagens universitetsstyremøte vedrørende omorganisering av Senter for etter-og videreutdanning (SEVU).

Styresaken omhandlet egentlig neste års studietilbud ved Universitetet i Bergen (UiB), men et vedlegg til dette handlet nettopp om etter- og videreutdanningstilbudet.

UiB tilbyr etter- og videreutdanning for folk som har vært ute i arbeidslivet, men ønsker å bygge videre kompetanse. Notatet på møtet kunne gi uttrykk for at organiseringen av SEVU skulle avvikles.

– Vedlegget kunne virke villedende i forhold til styrets intensjon om å styrke etter- og videreutdanningsfeltet, sier professor og representant for de vitenskapelige ansatte ved universitetsstyremøtet, Gro Therese Lie.

Hun får støtte av studentrepresentant, Magne Seierslund.

– Vedtaket som er fattet i styret, er at man skal ha en sterk sentral enhet. I dette vedlegget kunne det se ut som at denne enheten ikke lenger skulle være like sterk og synlig som ønsket. Dette fikk universitetsdirektøren tilbakemelding om, forteller Seierslund.

Feiloppfattet

Universitetsdirektør Kari Tove Elvbakken forstår at vedlegget er blitt mistolket av flere.

– Notatet skapte reaksjoner. Jeg skjønner at det ikke var alle som oppfattet det slik det var ment, nemlig som en løypemelding om hvor i prosessen vi er, sier direktøren til Bergen Student-TV.

Elvbakken tydeliggjør viktigheten av å styrke etter- og videreutdanning ved Universitetet.

Notatet har og avlet til debatt i UiBs egen nettavis På Høyden. Professor Alice Kvåle er en flere som har skrevet kritiske leserbrev til universitetsdirektørens vedlegg.

– Mellom linjene i notatet står det helt klart nedleggelse av SEVU. Det vil føre til vanskeligheter med å gjennomføre gode etter- og videreutdanningstilbud, og mer belastning på allerede belastede studieadministrasjoner, sier professoren.

Ingen vedtakssak

Både Lie, Seierslund og universitetsdirektøren presiserer tydelig at dette ikke var en vedtakssak, men kun et notat til en årlig sak om studietilbud ved UiB.

– Det var ingen vedtak om SEVU i går, men det var en bekymring fra medlemmer i styret og På Høyden om at SEVU skulle nedlegges, sier Lie.

Elvbakken på sin side er glad hun fikk oppklart notatets betydning.

– Når en viser frem noe underveis i en prosess for en åpenhet, så kan det bli diskusjon. Jeg tar med meg styrets kommentarer og de viktige momenter for arbeidet framover, avslutter universitetsdirektøren.

 

Kommentarer