This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Sushi-utsalgsstedene florerer, men kursdeltakere ved Sjømatsenteret mener at hjemmelaget er best. De vil helst lage sin egen sushi.

– Vi har laget sushi hjemme før, men vi trenger litt tips og inspirasjon, sier Tanja Hoel.

Hun og ektemannen Kjetil Hoel hadde meldt seg på sushikurset “HELT RÅTT!” i Mathallen, og planlegger å involvere de fire barna deres med på matlagingen.

– Enten så spiser man sushi ute på restaurant, eller så lager man den hjemme, mener Stine Karlsen, som var der med sin samboer.

Studentvennlig hjemmelaging
Med kurspris på 1290 kroner, er det kanskje ikke helt studentvennlig. Kokk og matfaglig leder på Norsk Sjømatsenter, Anders Isager, sier de skal vurdere å lage et kurs mer tilpasset studenter.

– Dessuten er det mange ting man kan gjøre selv. Man kan lære mye av videoer på nettet, forteller Isager.

Han mener man må regne med en større utgift ved å kjøpe nødvendig utstyr og ingredienser, men tror det på sikt er billigere å lage sin egen sushi. Kokken foreslår blant annet  at man kjøper inn en økonomipose med sushiris, og annet tilbehør i store partier.

Billigere råvarer duger også
Rema 1000 selger for eksempel fersk oppdrettslaks til 29 kroner for 500 gram . Isager mener det er like trygt å tilberede denne laksen i sushiform som Salma-laks, som har en kilopris på 198 kroner i samme butikk.

– Begge deler er norsk, fersk oppdrettslaks som det er kjempefint å bruke til sushi, forteller han.

Isager mener at det er ufarlig å tilberede rå fisk, med noen forholdsregler.

– Fersk fisk lukter veldig lite. Jo eldre den blir, jo mer vil den lukte. Du merker når den ikke er god å bruke. Det er også lurt å få fisken raskt i kjøleskapet. Men la den gjerne bli romtemperert før servering- da smaker den best, sier Isager.

Kommentarer