This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Over hele landet gikk dyrevernsforkjempere i fakkeltog mot pels på lørdag. I Bergen møtte over 500 personer opp. 

Mange gir bort pelsplagg til Fretex, hvor det foreløpig er et stort utvalg. Butikkleder Liv Spjeld By mener folk gir bort disse plaggene av ulike årsaker, og at mange frykter å bli uglesett. Samtidig tror hun også at folk har blitt mer bevisst på pelsnæringen, i etterkant av det som har kommet fram i media. Likevel er det nok ikke alle som gir etter for presset og unngår pelsplaggene.

– Det har ikke vært noen kalde vintre på tre år, og det tror jeg har hatt mye å si for pelssalget vårt. Så fort det blir kaldt nok ute, så er det flere som viser interesse i kåpene, forteller Spjeld By.

Fretex har tro på gjenbruk og resirkulering, og velger å selge det de kan få en økonomisk gevinst for. Også pels.

IKKE NOK FAKLER
I Bergen var det rundt 500 aktivister som deltok i fakkeltog mot pels, lørdag 10. november. Fakkeltoget ble arrangert for niende år på rad, og ble også markert i Oslo, Trondheim, Stavanger, Ålesund, Tromsø og Bodø. I hovedstaden holdt blant annet Unni Lindell, Jenny Skavlan og Fam Irvoll appell.

I Bergen fikk vi høre fra ungdomspolitikere fra Unge Venstre, Sosialistisk Ungdom, AUF Hordaland, Rødt og NOAHs kontaktperson, Petter Espeland. Personlig var han fornøyd med oppmøtet.

– Jeg er positivt overrasket. Det kom flere enn påmeldt, vi hadde ikke nok fakler til alle, forteller Espeland.

Dyrerettighetsorganisasjonen i NOAH jobber ikke bare for pelsdyrene. De ønsker å avskaffe all bruk av dyr til mat og klær, og arbeider på frivillig basis. Mer informasjon finner du på www.dyrsrettigheter.no.

Kommentarer