This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Onsdag og torsdag var det duket for Norges største årlige oljemesse: Offshore Technology days (OTD) i Vestlandshallen. Messen har et stort fokus på studenter og deres kompetanse. I fjor besøkte 2000 studenter messen og Bergen Student-TV tok turen for å se om interessen var like stor i år.

Fokus på studentene

Som en viktig del av OTD blir studenter invitert til å delta på rekrutteringsarrangementet Young Professionals. Young Professionals er en unik arena hvor studentene får mulighet til å knytte kontakter, bygge nettverk og til å bli bedre kjent med oljebransjen og de karrieremulighetene som ligger i denne sektoren.

– I år har vi hatt en veldig god oppslutning blant studentene og vi merker at interessen er veldig stor, sier Andreas Terjesen, koordineringsansvarlig for Young Professionals.

Terjesen legger også til at tilbakemeldingene fra bedriftene er veldig bra og at de er veldig fornøyd med antall studenter som deltar på messen.

Fikk påspandert reise

OTD er takknemlige for den formidable oppslutningen de opplever i studentmiljøer rundt om i Norge. Totalt besøker rundt 2000 studenter messen. I tillegg både flyr og kjører de inn bortimot 100 studenter fra Trondheim, Stavanger, Haugesund og Ås, hovedsakelig studenter med petroleumsrettede utdanninger. Erfaring fra tidligere OTD-gjennomføringer viser at disse tiltakene har stor effekt.

Dette er noe studentene fra Ås, Simen Killingstad og Lasse Flåt Isaksen er veldig fornøyde med, de har fått dekket store deler av turen, inkludert opphold av OTD.

– Vi er tydeligvis veldig attraktive og da skulle det bare mangle, sier en fornøyd Killingstad.

Begge Ås-studentene har i løpet av dagene fått veldig god respons hos bedriftene og har fått ett inntrykk av at det er veldig mange muligheter etter at de er ferdige med studiene. At OTD bruker mye ressurser på å få studenter til messen, synes de begge er veldig viktig.

– Sivilingeniører er veldig ettertraktet, og selv om det er mange om beinet er det allikevel veldig mange bedrifter som er ute etter vår kompetanse, forteller Flåt Isaksen.

Terjesen mener det er bra at studenter som studerer andre plasser får muligheten til å delta på messen og at de også får komme i kontakt med bedrifter som holder til i bergensområdet.

Under OTD i 2011 fikk ca. 120 studenter konkrete jobbtilbud på messen, forteller OTD-general Peter Keilen i Offshore Media Group, selskapet som står bak OTD. I år har de ikke fått tallene om hvor mange studenter som har fått konkrete jobbtilbud enda, men prosjektlederen er spent på å få resultatene etter speedintervjuene.

Gode råd

At studentene er attraktive og mulighetene mange, er det ingen tvil om. Både prosjektleder Keilen og Ingeniør, Tor Magne Johnsrud, fra bedriften Reinertsen legger også vekt på faktorer de synes er viktige før studentene skal ut i arbeidslivet.

– Du skal være litt modig å tørre å gå utenfor komfortsonene dine og man skal ikke være redd for å by på seg selv, forteller Johnsrud.

Keilen har mange råd å komme med, men legger spesielt vekt på en ting.

– For å få ett spennende yrkesaktivt liv så må man glemme lønnen og betingelsene man må heller se på hvilke arbeidsoppgaver og utviklingsmuligheter du får og om det passer i forhold til dine ønsker, råder Keilen.

Han legger også vekt på at studentene må jobbe mye med CVen og unngå å lage en standard CV. Det er viktig å få frem personlige egenskaper, teoretisk kompetanse og dine ønsker.


Kommentarer