This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Fredag kveld var det premiere på Studentteatret Immaturus’ oppsetning av Patrick Marbers Nærmere på Kvarteret.

Selv om skuespillet opprinnelig er et teatermanuskript, har det også blitt laget en Hollywood-film av stykket. Filmen skilter med mange kjente skuespillere, blant annet Julia Roberts og Jude Law. Når man lager en ny versjon av noe som har blitt laget før er det jo ofte lett å gå i kopi-fellen, men regissør Fredrik Longva forsikrer om at de har jobbet helt uavhengig av filmen.

– Jeg hater å herme, det er ikke noen vits å lage noe som allerede finnes fra før.

Skuespiller og sosialantropologi-student Jonatan Lohne Anabalon  forteller at han så filmen samme natten som han ble valgt som skuespiller, og mener også at de har kommet frem til et helt originalt resultat.

– Vårt stykke skiller seg veldig fra filmen. Mange av oss har ikke en gang sett den, noe som kan være veldig lurt. Ellers kan det vere lett å la seg farge av tidligere rolletolkninger, sier Anabalon.

Det er ikke mer enn seks uker siden det ble holdt auditionrunde for å hanke inn de beste skuespillerne til produksjonen. Alt har med andre ord skjedd veldig fort. Alle i produksjonen har kommet svært nær hverandre i denne perioden, og uten bankende teaterhjerter og stort pågangsmot hadde det ikke vært mulig å gjennomføre.

– Forelesningene får rett og slett bare vente,  forteller produksjonsleder Tina Engedal.

Har du tips til saker som kan være noe for Bergen Student-TV? Kontakt redaksjonen på: tips@bstv.no

 

Kommentarer