This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Hjelpeorganisasjonen Leger uten grenser mangler 200 feltarbeidere, og vil ha studenter med på laget. – Vi trenger ikke bare leger, sier feltarbeider Trine-Lise Dræge Steinskog. 

På søndag rigget organisasjonen seg til på Festplassen, i håp om å lokke til seg flere søkere. Med fokus på mangfoldige arbeidsmuligheter satte de opp et telt hvor nysgjerrige forbipasserende kunne få et innblikk i organisasjonen. Det ble en storstilt åpning med korsang fra studinekoret Sirenene og tale fra feltarbeider Trine-Lise Dræge Steinskog.

– Vi trenger ikke bare medisinsk personell, vi trenger alt. Snekkere, økonomer, ingeniører, psykologer, elektrikere, konsulenter etc, sa Steinskog i sin tale.

– Det nytter å hjelpe

Hun har selv vært ute i felten flere ganger, og forteller at det er en uforglemmelig opplevelse.

– Det nytter å hjelpe, og det er noe du vil ha med deg resten av livet, sier Steinskog.

I feltteltet som skal stå i tre dager på Festplassen, er det blant annet en sykeseng med tilhørendre drypp som skal illustrere den utbredte u-landssykdommen kolera. Thale Jenssen, som er ansatt i Leger uten grenser, forklarer hvor mange som ikke får den hjelpen de trenger til å behandle den smertefulle sykdommen.

– Dette er en sykdom som i utgangspunktet er veldig enkel å behandle. De trenger mye rent vann og pleie, og vi hjelper mange hvert år. Vi vil gjerne hjelpe enda flere, og trenger flere feltarbeidere, sier Jenssen som er på besøk i Bergen for å hjelpe til med reklameringen.

Oppfordrer studenter til å verve seg

Feltarbeideren Trine-Lise Dræge Steinskog oppfordrer studenter til å verve seg inn i organisasjonen.

– Ja, absolutt. Det hjelper å reise til utviklingsland for å se litt andre forhold enn det vi har i Norge. Man kan legge studiene til rette for det, avslutter en smilende feltarbeider som håper på mye rekruttering de neste dagene.

Leger uten grenser er en nøytral og uavhengig, medisinsk hjelpeorganisasjon som redder liv og lindrer nød. Organisasjonen hjelper de som har størst behov for medisinsk hjelp uavhengig av politisk, etnisk og religiøs tilhørighet.

Leger uten grenser gir nødhjelp til mennesker i krig, kriser og katastrofer, og andre mennesker som ikke har tilgang til helsetjenester. Organisasjonen varsler om overgrep og glemte kriser, for å redde liv og lindre nød. Leger uten grenser driver prosjekter i mer enn 60 land, og hjalp i 2009 over 16 millioner mennesker.

Kommentarer