This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Dekningsgraden på studentboliger i Bergen ligger på knappe 12 prosent. Studentskipnaden i Bergen (SiB) vil opp på 20 prosent, men hyblene på Grønneviksøren står fortsatt tomme. 

Studentboligene på Grønneviksøren skulle tas i bruk i august i fjor. En prosjekteringsfeil har ført til flere utsettelser, erstatningssak og sinte studenter.

På SiBs hjemmesider omtales forsinkelsen av byggeprosjektet slik:

«Ved utvidet kontroll av prosjektet fant vi at det var mangler i deler av prosjekteringen. Dette er svært alvorlig for et prosjekt i den størrelsen Grønneviksøren er. I tillegg er det svært overraskende da det er velrenommerte byggtekniske rådgivere som har ansvaret for prosjekteringen. Disse feilene var såpass alvorlige at videre bygging ble stoppet til vi fikk oversikt over hva man skulle gjøre for å rette dem. Det er helt uakseptabelt for SiB å overta et prosjekt, og flytte inn studenter før vi er 110 prosent sikker på at byggene på alle mulige måter er sikre».

Nå har imidlertidig SiB Bolig gått ut med ny innflytningsdato, som etter planen skal være høsten 2013.

– Jeg kan ikke garantere det, men vi satser på det, sier direktør i SiB Bolig, Thorbjørn Haug, til BSTV.

Anna Gjertsen er nestleder i Velferdstinget. Hun forteller at de har ventet så lenge på disse boligene at de har sluttet å være frustrerte. Nå gleder hun seg istedet til bygget står klart, men er skeptisk til om fristen blir holdt.

– Vi har hørt om frister før, og om de ikke kan garantere det denne gangen så er det ikke greit, forklarer hun.

Hun påpeker også at dette ikke hjelper på den generelle studentboligmangelen i Bergen. Av 27 000 studenter, har kun 3000 av dem studentbolig. Det er 1 av 9.

– Grønneviksøren består av 727 boliger, og det hjelper, men vi trenger mange flere studentboliger enn det vi har i dag, sier hun.

I følge direktøren i SiB Bolig trenger byen 1000 studentboliger til, etter Grønneviksøren.

Kommentarer