This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Tirsdag 14. august var det storstilt åpning av det akademiske året ved Universitet i Bergen (UiB).

Rektor ved UiB, Sigmund Grønmo, Sosialistisk Venstrepartis leder, Audun Lysbakken og ordfører i Bergen, Trude Drevland, var blant dem som ønsket både gamle og nye studenter velkomne til et nytt studieår.

Kunnskapstørste
Grønmo håper at studentene er klare for et nytt år.

– Jeg håper at dere alle er klare til studiene. Med kunnskapstørst, nysgjerrighet og et åpent sinn, sa han til de fremmøtte.

Flere hundre personer var samlet på Muséplass for å overvære åpningen, og de ble vitne til flotte taler, musikkinnslag fra Studentersangforeningen, Arme Riddere og en jazztrio fra Griegakademiet v/Martin Vinje, Petter Asbjørnsen og Felix Heim.

Flere av studentene BSTV snakket med gledet seg til å sette i gang.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med studiene. Det høres ganske nerdete ut, men det er det jeg gleder meg til, forteller en student.

Blåmerke
Samtidig som en annen student har andre ting å tenke på.

– Jeg fikk et blåmerke etter at jeg krasjet hodet i bordplaten når vi spilte Guitar Hero, sier Tallak Syvertsen til BSTV.

– Så du har tilbragt natten hos legevakten?

– Nei, da måtte jeg vente i to timer, og det hadde jeg ikke tid til. Det var for gøy, sier han.

Sigmund Grønmo har et lite tips i bakhånd til alle nye studenter.

– Det viktigste er å være med på fadderarrangementene og forholder seg til de erfarne studentene. Men husk at det er ditt engasjement som avgjør hva du får ut av alle disse mulighetene ved UiB, sier rektoren.

Kommentarer