This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Så lite som 13 prosent stemte ved årets studentparlamentsvalg ved Universitetet i Bergen (UiB), som er den dårligste valgoppslutningen på åtte år. Valgstyret får skylda.

– Det er helt på trynet at de ikke var klar over at det var påske, sier professor i europeisk politikk ved UiB, Frank Aarebrot.

Han mener det var et problem at påsken falt midt i valgkampen, da studentene ikke fikk tid til å sette seg inn i hva de skulle stemme på.

Student ved det humaniske fakultetet, Christian Bredal, forteller at han så vidt fikk med seg valgkampen, og droppet å stemme fordi han ikke fikk tid til å sette seg inn i det. Han mener det er håpløst å henge opp plakater om valget en uke før stemmedagen.

– Det hadde vært bedre om de var litt mer synlige resten av året også, da hadde nok flere studenter visst litt mer om de forskjellige listene. Se foreksempel på stortingsvalget, de starter jo valgkampen et år i forveien, sier Bredal.

Valgstyret tar selvkritikk, og sier til Bergen Student-TV at nedbemanning og mangelfull opplæring i styret er noen av grunnene.

– Vi var to, vi skulle vært fem. Da blir det fort litt hektisk når man har en 1oo prosent stilling i valgstyret ved siden av studiene, sier leder i valgstyret, Sindre Dueland.

Kommentarer