This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Taket på Studentsenteret blir serveringssted. – Vi ønsker å komme studentene i møte, sier rektor.

Bergen Student-TV kan i dag avsløre at Studentsenteret i Bergen får egen uteservering. Det ble klart etter at skjenkekontoret i Bergen i forrige uke kom med sin endelige godkjenning på søknaden fra Universitetet i Bergen (UiB), Muntlig skjenk- og spiseri og Studentsamskipnaden i Bergen (SiB).

 

– Byens beste tomt

Og det er ikke noe hvilket som helst området som nå blir omgjort til skjenkested for sol- og øltørste studenter. I 44 meters høyde kan studentene nå legge pensum til side og komme sammen for et glass eller to.

– I alt for lang tid har vi sittet passivt og sett studentene forsvinne ned til andre serveringssteder i Bergen sentrum. Vi håper å demme opp for denne lekkasjen, det er derfor vi nå ønsker å komme studentene i møte med uterservering på taket av Studentsenteret, sier UiB-rektor Sigmund Grønmo.

– Dette må jo være byens beste tomt å drikke øl på, herfra kan man se helt til Fløyen, sier rektoren videre.

– Hva har dette kostet Universitetet?

– Det ønsker jeg ikke å gå ut med nå. Vi håper i stedet studentene vil sette pris på tilbudet og benytte seg av dette i tiden frem mot eksamen.

– Og gjerne utover sommeren, for dem som blir igjen i byen, legger Grønmo til.

 

Muntlig bekrefter

Det er det allerede eksisterende serveringsstedet Muntlig skjenk- og spiseri som skal stå for driften av stedet som etter planen skal åpne 1.juni og ha plass til 250 mennesker.

– Det blir en utvidelse av vår virksomhet. Vi har søkt om dette lenge og er glad skjenkekontoret i Bergen endelig har kommet oss i møte med forslaget, sier Lasse Roska, leder for Muntlig til BSTV.

– Hvorfor ønsker dere å utvide?

– Vi ønsker å øke omsetningen og håper og tror at så fort studentene får vårsolen i øyene og et glass i hånden, så vil det gi klingende mynt i kassen vår, sier Roska videre.

 

Bra for studiekvaliteten

Leder for Velferdstinget ved Universitetet i Bergen, Audun Kjørstad, er godt fornøyd med avgjørelsen UiB og SiB har kommet frem til når BSTV kontakter ham for kommentar.

– Dette er er en gledens dag, både for meg og andre studenter. Vi vet at mange studenter ønsker å drikke øl og andre alkohyler nærmere studiestedet. All erfaring tilsier at øl, sprit og vin er bra for studiekvaliteteten. Da er dette et meget godt initiativ fra SiB og UiBs side, avslutter Kjørstad.

 

Vil du benytte deg av det nye serveringsstedet på taket av Studentsenteret? Legg igjen en kommentar i feltet under!

PS! Aprilsnarr!!

Kommentarer