This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

VALG2012: Den nye listen “Radikale studenter” kaster seg inn i valgkampen. Men uansett oppslutning vil de ikke sitte i Arbeidsutvalget (AU) dersom ikke lønnen taes bort.

Etter at Radikal Liste takket for seg i 2010, har Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen vært uten en sosialistisk gruppe.

Nå slår Høyden Sosialistisk Ungdom seg sammen med Rødt og stiller listen “Radikale studenter” til årets valg. Listen består også av folk som ikke har så mye erfaring fra Rødt eller SV, men som har erfaring fra studentkultur eller annet i Bergen.

Partipolitikerne og de andre engasjerte har funnet sammen over to saker: bort med de fulltidslønnede studentvervene, og mer penger til studentkulturen.

 

Kan sitte som støtteparti

Dersom Radikal liste får flertall i Studentparlamentet sammen med Sosialdemokratene  vurderer de muligheten for å støtte sosialdemokratene i et rødt AU, uten å sitte der selv, dersom dagens ordning med fulltidsverv ikke blir endret etter valget.

– Vi må se hva Sosialdemokratene har å komme med. Hvis de er villige til å gå inn i et samarbeid
med de sakene som opptar oss og er villige til å gå med på våre krav, er det noe vi selvfølgelig må vurdere, sier Parmann.

 

Lister og kandidater kunngjøres  30. Mars, og selve Studentparlamentsvalget varer fra 13. april klokken 12.00 til 20. april klokken 12.00.

Kommentarer