This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

I 2012 er en tredjedel av barna i SiBs barnehage Fantoft Gård barn av internasjonale foreldre. En utfordring personalet i barnehagen stortrives med, og finner stadig nye måter å møte utfordringen på.

Denne uken arrangerte barnehagen Internasjonal Uke, der stolthet av egen bakgrunn var et av hovedmålene for barna å oppleve. Barnehagen hadde som mål å senke terskelen for å ta kontakt.

– Vi ønsker at omverden vår får se hvordan vi jobber med internasjonalisering og hvordan det å ha minoritetsforeldre i barnehagen kan være et stort pluss, sier kommunikasjonsleder Marita Monsen.

Utfordringer

Utfordringer vi møter i en internasjonal barnehage er knyttet til for eksempel språkforskjeller, ulike matvaner og ulik oppdragelse. Dette prøver vi å løse ved å skape en felles kultur hvor alle kan delta og bidra, forteller styrer Ina Berg.

Foreldrene selv er meget fornøyd med hvordan barnehagen fungerer.
– Jeg syns det hadde vært veldig trist om mitt barn gikk i en homogen barnehage, hvor alle er like hvite og rike. Det er en impulsrikdom for mitt barn å få oppleve et slikt flerkulturelt miljø, sier Hermund Furu.

Kommentarer