This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Ifølge Næringslivets Hovedorganisasjon (NHO) er det for mange uteksaminerte bachelorgradstudenter som ikke er klare for arbeidslivet, noe Blå Liste mener man må gjøre noe med.

Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen har derfor vedtatt en ny resolusjon, om at det må legges opp til flere praksisemner ved universitetet.

– Det var originalt Blå Liste som la frem en resolusjon, deretter kom vi i arbeidsutvalget med et endringsforslag, forteller Jorid Martinsen, fag- og forskningsansvarlig i Arbeidsutvalget.

Under studentparlamentsmøtet kom også Sosialdemokratene med et endringsforslag.

– Det var dette og vårt endringsforslag som formet den endelige resolusjonen.  Likevel var det Blå Liste som var utgangspunktet, sier Martinsen.

Blå Liste mener derimot at det nye forslaget ikke fremmer de punktene de mente var viktige.

– Det eneste nye i resolusjonen er en enkelt setning. Jeg mener resolusjonen burde vært mer ambisiøs og konkret, forteller Eirik Stenby Hauge fra Blå Liste, men tilfører at det viktigste er at temaet er satt på dagsordenen.

Universitetet har gjort flere tiltak for å bedre samarbeidet med arbeidslivet. De synes det er bra at studentene viser engasjement i saken, da det vil gjøre det lettere for dem å jobbe hardt for saken.

– Vi mener alle fagfelt har godt av å ha praksisemner. På grunn av at vi har så mange studenter har vi trolig ikke mulighet til å gi alle et slikt tilbud, med den ordningen vi har idag, sier Kuvet Atakan,Viserektor for utdanning ved UiB.

Kommentarer