This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Det kommer ikke til å skje endringer i valgordningen i forkant av studentparlamentsvalget i april. Det blir derimot satt ned en arbeidsgruppe som skal drøfte eventuelle endringer i fremtiden.

Forslaget om endret valgordningen hvor personvalg skulle erstatte valg av studentlister ble tatt opp i studentparlamentet mandag kveld. I forkant av møtet var et alternativt forslag sendt inn og underskrevet av hele 16 representanter fra studentparlamentet.

Det nye forslaget gikk ut på at Studentparlamentet skulle sette ned en arbeidsgruppe bestående av en fakultetsperesentant samt en representant fra hver liste som er representert i studentparlamentet i inneværende periode. Denne gruppen skal hente inn informasjon om de valgendringene som blir foreslått, og ut i fra dette utrede konkrete endringer i reglementet. Endringene skal legges frem og behandles på det andre eller tredje møtet i studentparlamentet perioden 2011-2012.

Landstyremedlem i NSO, Tine Blomfeldt, var en av de som i forrige uke fremmet forslaget om en omgjørelse av valgordningen. Hun er godt fornøyd med den avgjørelsen som ble tatt  mandag.

– Jeg har fått til det jeg ønsket. Problemet er nå satt på dagsorden og blir tatt på alvor. Om det skjer endringer i år eller til neste år er ikke så viktig, sier Blomfeldt.

Peter Hatlebakk (Sosialdemokratene), stilte seg sist uke skeptisk til forslaget. Han er likevel fornøyd med det nye forslaget som ble vedtatt.

-Jeg tror det er veldig bra at et nesten samlet studentparlament har gitt seg selv et halvt år å vurdere mulige endringer i valgreglementet. Dette viser en respekt for de demokratiske spillereglene, påpeker Hatlebakk.

 

Uenigheter rundt avstemning

Selv om det var et stort flertall som var enige om at forslaget skulle vedtas, skapte det reaksjoner da opp til flere representanter ikke fikk uttale seg om forslaget. En av disse var fakultetsrepresentant ved HF, Christoffer Hordnes.

-Det er dumt at debatten ble strupet så tidlig som den ble. Vi er et studentparlament som skal komme frem til vedtak på bakgrun av debatt, meninger, og fakta om sakene. Det skjedde ikke nå, sier Hordnes.

Leder ved studentparlamentet, Livar Bergheim, er fornøyd med det nye forslaget. Han tror det nå vil bli behandlet grundig hva som skal skje, og at dette vil føre til gode endringer av valgreglementet. Bergheim er samtidig enig med Hordnes om at debatten nok ble strupet for tidlig.

-Når en stiller på møte så stiller en godt forberedt. Det var derfor synd at debatten ble avsluttet så tidlig som den gjorde, avslutter Bergheim.

Kommentarer