This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Studentene ved linjen for språk og interkulturell kommunikasjon (SPIK) fikk seg en overaskelse da de møtte opp for å starte på italienskstudiet dette semesteret.

Det viste seg at studiet krevde forhåndskunskaper, hvilket var stikk motsatt av hva studentene på SPIK hadde blitt fortalt på et infomøte som ble holdt i oktober i fjor. I tillegg er de ferske språkstudentene fra SPIK-studiet nå samlet med langt mer erfarne italienskstudenter, noe som gjør forelesningene problematiske. Dette skal ha skapt reaksjoner etter første forelesning. Iselin Vevik, er en av studentene på studiet som kan bekrefte situasjonen.

-Vi ble informert på et infomøte i oktober om at vi ikke trengte forhåndskunnskaper for å ta dette faget. Det viser seg nå å ikke stemme, sier Vevik.

Hun sier også at hun håper informasjonen forbedres i fremtiden, slik at nye studenter ikke trenger å gjøre samme feilen som mange har gjort i år.

-Jeg håper de informerer om at studentene faktisk trenger forhåndskunnskap for å ta ITAL111. Emneinformasjonen på nettet bør også bli mer tilgjenglig, avslutter hun.

 

-Alternative løsninger kan bli aktuelt

Undervisningsleder ved Institutt for fremmedspråk, Kjetil Berg Henjum, sier at instituttet nå vil gjøre grep dersom dette viser seg å være nødvendig.

-Vi ønsker gjerne at studentene kommer til oss og tar opp problemene. Dersom det å dele opp forelesningene ut ifra ferdighetsnivå blir en nødvendighet, så vil vi se på det alternativet, sier Henjum.

Han ser også at emneinformasjonen kan komme tydeligere frem i forkant av studiestart.

-Vi må prøve å gjøre informasjonen mer tilgjengelig for studentene i fremtiden, sier han.

 

-Har skjedd før

Leder i humanistisk studentutvalg, Tor Sivertsen Prestegard, sier at han har hørt om lignende saker før, og understreker viktigheten av korrekt emneinformasjon .

-Jeg vet dette har skjedd et par ganger før.  Jeg synest det er viktig at informasjon om de forskjellige fagene er riktig slik at studentene kan velge ut de riktige fagene til sitt studieprogram, sier Prestegard.

 

Kommentarer