This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Nasjonalt studentutvalg skal kjempe for at studentene skal få fullføre bachelor i Norge og for beskyttet tittel etter endt utdanning.

Interesseorganisasjonen skal jobbe for fagskolestudenter over hele landet.

– For første gang i Norges historie har det blitt opprett en organisasjon for fagskolestudenter. Dette er rett og slett strålende, forteller studentrepresentant i Nasjonalt Fagskoleråd, Kjersti Bjørnevik.

 

Mer synlighet

– Det er veldig viktig for fagskolestudenter at denne organisasjonen har blitt opprettet. Målet fremover nå er å bli mer synlig for politikere. I tillegg får vi en større gjennomslagskraft for sakene vi kjemper for, forteller rektor ved NKF, Axel Eikner, til BSTV.

Studentrepresentant ved Noroff, Eline Lundervold, er enig med Eikner.

– Nå kan vi endelig få samlet oss om de sakene vi kjemper for. Dette er noe vi har ventet på lenge, forteller en lykkelig Lundervold.


Mye å jobbe med

Fagskolestudenter har i dag ingen beskyttet tittel etter endt utdanning. Dette vil elevrepresentant ved NKF, Peder Hiis, gjøre noe med.

– Vi ønsker oss en beskyttet tittel etter at utdanningen på fagskolen er over, slik tror jeg vi kan ha en større mulighet i arbeidsmarkedet, forteller han.

– I tillegg er det en veldig viktig sak at vi kan ha mulighet til å bli overført til universitet eller høgskole i Norge etter utdanningen, fortsetter en engasjert Hiis, til BSTV.

Stiftelsesmøte vil bli avholdt tidlig neste år og prosjektet er støttet av Kunnskapsdepartementet.

Kommentarer