This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

I helgen vedtok Norsk Studentorganisasjon (NSO) at Studentkravet for 2013 skal inneholde både krav om 11 måneders studiestøtte for alle, 12 måneders støtte for studentforeldre og økt sum totalt. Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen mener NSO burde prioritere.

Landsstyremedlem i NSO, Tine Blomfeldt, syns alle kravene er like viktige og håper NSO får gjennomslag i Statsbudsjettet for 2013.

– Nå er dette siste sjanse fra regjeringen til å vise at de innfrir løftene sine, sier hun.

Studentparlamentet ved Høyskolen i Bergen (HiB) vedtok fredag at de synes NSO burde fokusere på kun ett av kravene til studiestøtten, nemlig at den bør knyttes opp mot grunnbeløpet i folketrygden (G), og ligge på 1,5 G.

1,5 G tilsvarer ca. 119 000 kroner i året, det vil si ca. 2800 mer i måneden i studiestøtte.

På sin Twitter-profil, skriver Håkon Berg fra Studentparlamentet ved HiB at han synes en økning for alle bør prioriteres foran 12 måneders støtte for studentforeldre og 11 måneders støtte for alle.

– Jeg syns det er viktigere å få mer penger totalt, om det blir 11 eller 12 måneder syns jeg ikke spiller noen rolle, sier han til BSTV.

 

Studentkravet 2013:

– Utdanningskvalitet – satsing på utdanning gjennom økte grunnbevilgninger og reduserte incentiver gjennom å senke den prestasjonsbasert komponenten i utdanning til 80/20.

– Bedret studiefinansiering – 11 måneder studiefinansiering, øke utbetalingen til 1,5 G og justere støtten årlig etter G. Studiefinansieringen for studenter med barn må økes til 12 måneder.

– Studentboligsatsning – 1500 og økt statlig andel til 50% av kostnadssummen.

Kommentarer