This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Ved lærerutdanningen på Høgskolen i Bergen tilbys det ingen andre språkfag enn engelsk. Studenter som vil studere eventuelle andre språk må derfor gå videre til andre skoler etter endt utdanning ved HiB. 

Det betyr at studentene som vil lære språk må bruke flere studieår på ønsket utdanning, enn egentlig nødvendig. Ettersom HiB er den største skolen i Bergen som tilbyr lærerutdanning, forstår prorektor Bjørg Kristin Selvik misnøyen blant studentene.

– Idéelt sett skulle vi hatt alle fag, men vi har ikke nok studenter, sier prorektoren.

Ønsker språkfag

Blant studentene er ønsket om språkfag stort, og flere mener det er skuffende av høgskolen å ikke tilrettelegge for studentenes ønske.

– At muligheten burde vært der er jo helt klar, sier lærerstudenten Thomas Vaaga.

HiB vil ikke tilby språkfag med det første, og har ingen bestemte planer om et bedre tilbud i framtiden. For å imøtekomme studentenes ønske vil de derimot prøve å lage en avtale med Universitetet i Bergen, slik at lærerstudentene kan ta språkfag der undervegs i utdanningen ved HiB. Det vil si at studentene kan velge språkfag ved UiB det året de tar valgfag på høgskolen. Denne avtalen er ikke i boks, men Selvik håper å ha tilbudet klart innen to år.

 

Kommentarer