This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

29. september ble Raftoprisvinneren 2011, offentliggjort. Prisen ble tildelt Sexual Minorities Uganda (SMUG) ved leder Frank Mugisha (32).

– Dette er en veldig viktig pris for oss, og vil sette søkelyset på jobben vi gjør. Ikke minst vil det skape mer respekt for arbeidet vi gjør, og respekt er veldig viktig i Afrika, sier Mugisha.

Raftoprisen har blitt utdelt i Bergen hvert år siden 1986. I år vil Raftostiftelsen legge vekt på at menneskerettigheter er noe som gjelder alle, og at det ikke er akseptabelt å forfølge, eller diskriminere noen på grunn av deres seksuelle legning.

– Daglig sliter homofile med dette i Uganda. Folk som står frem med sin seksuelle orientering blir forfulgt og kastet ut av byen. Familie, venner og alle bekjente vil vise denne personen ryggen. Det er noe vi må stoppe, fortsetter Mugisha engasjert.

Forslag til ny lov

Regjeringen i Uganda har akkurat lagt frem et nytt lovforslag som innebærer at alle som står frem som homofile, kan bli dømt til dødsstraff. Frank Mugisha raser.

– Dette forslaget kommer aldri til å ble vedtatt. Vi har engasjert forskjellige organisasjoner og  politikere. Det er i det hele et stort engasjement mot dette vedtaket og de må være gale dersom de gjennomfører det, sier han.

Prisen deles årlig ut til minne om professor Thorolf Rafto. Han var professor i økonomisk historie ved Norges Handelshøyskole. Rafto hadde et sterkt engasjement for undertrykte og forfulgte.

Prisen deles ut 6. november på Den Nationale Scene i Bergen.

Kommentarer