This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=4&feed=rss2

Tiligere i høst snakket BSTV med ungdommene som var så heldig å få være med på talentcamp i dokumentarfilm. Lørdag ble filmene deres vist på Bergen Internasjonale Filmfestival.

Ung Film, Vestnorsk Filmsenter og Bergen Internasjonale Filmfestival (BIFF) har samarbeidet om en talentcamp i dokumentarfilm. Prosjektet gikk ut på at ungdommer  skulle lage til sammen fire dokumentarfilmer om Bergen i løpet av høsten. Ungdommene har fått hjelp fra tre mentorer som alle er erfarne dokumentarfilmskapere. Lørdag 22. oktober viste BIFF filmene i en fullsatt kinosal, og prosjektleder Ole-Morten Algerøy og mentor Elisabeth Kleppe,  er godt fornøyde med resultatene.

De fire filmene går innom forskjellige deler av dokumentarsjangeren. Det har blitt laget én poetisk/eksperimentell dokumentar, én mockumentary og  to journalistiske dokumentarer. Innholdet i filmene varierer fra byportrett til personer med angst for bergensere. Sistnevnte er laget av blant annet Camilla Fredrikke Jæger og Geir Andersen, som begge mener de har fått frem det de ønsket i filmen.

Se vår første sak om talentcampen her: https://bstv.no/6465/veien-mot-biff/

Kommentarer