This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Skaar takker av som leder av Studentparlamentet, og røper sitt politiske ståsted.

Synnøve Mjellem Skaar har vært aktiv studentpolitiker ved UiB i fire år. De to siste årene har hun vært heltidspolitkere, og i 2010 har hun sittet som øverste leder for Studentparlamentet ved UiB. Studiene skal nå fullføres med et utvekslingsopphold i Washington DC.

– Jeg har vært veldig redd for å ikke få til det som har vært vår oppgave, arbeidprogram og slike ting, men nå er det plutselig over og vi har fått til utrolig mye, til og med mer enn jeg hadde trodd. Det har vært veldig gøy, til tider veldig slitsomt og veldig lærerikt.

Utdanningskvaliteten viktig
Hun trekker frem to saker som viktige i året som har gått. Bråket i ledelsen på pyskologi trekkes frem som en av dem, og hun er glad for at studentene kom godt ut av det hele.

– For min del har det å få jobbe med utdanningskvalitetssaken engasjert meg mest. Jeg har fått jobbe med saken på veldig mange arenaer, det være seg opp mot stortingspolitikere, kunnskapsminister, rektorat og så videre. Det har vært veldig gøy.

Usikker på politikerfremtiden
Jobbingen tar på, og hun vil ikke anbefale noen å ta mer enn to år som studentpolitiker på heltid.

– Både fordi du ikke har engasjement til å jobbe på fulltid så lenge, men også for å slippe andre til. Man mister også litt kontakten med studenttilværelsen etter så lang tid.

Selv om Skaar har hatt god trivsel i jobben, er hun usikker på om hun også i fremtiden vil jobbe som politiker.

– Jeg synes politisk arbeid er veldig gøy, men om jeg kommer til å fortsette som politiker, det er jeg veldig usikker på.

Kommentarer