This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Ny vaktlov trer i kraft frå 01.01.2011. I innstillingane som no er lagt fram, står det at dei som driv med eiga vakthold som f.eks utestadar, ikkje lengre kan halde fram med dette utan å vera registrert som vaktselskap. Forutan det faktum at denne innstillinga skapar økonomiske problem for blant anna studentutestadane, er det ifølgje vaktene på Hulen og Kvarteret heller ikkje behov for denne ordninga.

Forslaget til ny vaktvirksomhetsforskrift er no på høyring, med frist til 26.november. Her blir innstillinga vurdert og drøfta, dermed er det framleis håp for studentkulturen til studentuteplassane. BSTV var i kontakt med fleire partirepresentantar, men fann ingen som var for innstillinga slik den no er lagt fram. Fleire parti, deriblandt SV, Høgre, Venstre og Sp seier dei går mot endringar i innstillinga, og håpar den blir betre tilrettelagt blant anna for studentuteplassane.

Mange studentar har allereie sagt si meining om saka her.

“Høyre er kritiske til at forslaget til forskrifter ikke er godt nok tilpasset studentklubber og vi støtter studentene. Slik forskriftene foreligger nå så fremstår de ikke som å være innenfor det Stortinget har forutsatt. Jeg anbefaler at studentene sender inn høringsuttalelser til justisdepartementet så fort som mulig. Det er noe alle studentene og studentforeningene kan gjøre. Det gjøres best ved å sende et brev til justisdepartementet hvor de beskriver hvilke problemer de kommer til å få og kommer med konkrete forslag til hvordan disse kan løses. Høyre kommer fremover til å arbeide for at studentklubber skal få fornuftige regler å forholde seg til,” uttaler nestleder i Justiskomiteen André Oktay Dahl fra Høyre.

Kommentarer