This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

Fordeler penger til studentorganisasjon han selv har ledet.

Velferdstinget fordeler semesteravgiften til studentorganisasjonene. For å få penger må organisasjonene søke Velferdstinget om dette. Disse søknadene blir gjennomgått av budsjettkomiteen som gir Velferdstinget en innstilling på hvem som bør få hva.

Se også: Her går semesteravgiften

Bryter ikke loven
Bergenstudenentenes allianseidrettslag (BSI) er en av de største mottakerne av semesteravgiften. Årlig har BSI mottatt 677 000 kr ved de siste tildelingene. Sindre Dueland, politiker ved Høgskolen i Bergen (HiB) satt i fjor som leder av idrettslaget. Perioden hans som BSI-leder er nå over. Nytt av året er imidlertid at han er valgt inn i budsjettkomiteen i Velferdstinget.

Dueland påpeker at Velferdstinget, som han er valgt av, visste om hans bakgrunn fra BSI. Selv stilte han egentlig ikke til valg i budsjettkomiteen, men ble foreslått som medlem av av en annen studentinstitusjon enn den han selv representerer.

Se også: Valkampen er i gang

– Et problem med budsjettkomiteen i dag er vel kanskje at man egentlig skulle vært fem stykker, men nå bare er tre. Når man mangler kandidater, kan det være vanskelig å finne kandidater som ikke har vært involvert i andre organisasjoner.

Dueland påpeker også at hans verv ikke bryter forvaltningsloven, fordi han ikke har innehatt begge vervene samtidig.

– Det verste som kunne skjedd er at en person i budsjettkomiteen samtidig hadde verv i et idrettslag eller i kulturstyret.

Symptomatisk
Rød Liste ved UiB mener det manglende engasjement kan være årsaken til dobbelrollene, de mener er utbredt i Bergens studentpolitikk. Det politiske systemet må ta skylden, mener listetopp Martin Årseth.

– Problemet er at studetene ikke involverer seg i de komiteene som finnes, og da blir det en elite som styrer. På den måten blir det stor avstand mellom studentene og politikerene. At de engasjerte politikerne må rullere på denne måten er problematisk.

– Er dette symptomatisk for studentpolitikken i Bergen?

– Ja, det vil jeg si.

– Kompetanse viktigere enn habilitet
Ben Holan, tidligere leder for Studentlisten, nå juniorkonsulent i Geelmuyden.Kiese, mener det mest alvorlige med dobbeltrollene ikke nødvendigvis er inhabilitet.

– Tillit er viktig utad. Hvis tillit trekkes i tvil, så bør man gjøre noe med det.

Han stoler imidlertid på at politkerne som er valgt har god integritet, men at studentpolitikkens største utfordring er manglende engasjement og en viss mangel på ferdigheter.

– Å bygge opp kompentanse, og holde på den over tid, det er viktig.

Se også: Velferdstingledelsen kan kuppes

Kommentarer