This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Statsråd og minister for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland, var på plass på Kronstad for å legge ned grunnstenen til det nye høyskolebygget, som etter planen skal stå ferdig i 2014. Høyskolen i Bergen har i dag avdelinger seks ulike steder i og rundt Bergen sentrum, men tar nå sikte på en samlokalisering i nybygget.

På plass ved sermonien var selvsagt også lederen for studentparlamentet ved HiB, Øystein Fimland, som også gledet seg til det nye campus-området skal stå klart. Samtidig uttrykte han nok en gang bekymring for om bygget vil være tilstrekkelig stort , slik at alle høyskolestudentene vil få plass under samme tak.

Denne problemstillingen har også tidligere vært diskutert, men nybygget vil fremdeles kun være dimensjonert for 4400 studenter. Høyskolen i Bergen har ifølge egne tall i dag totalt rundt 6700 studenter, ett tall som er forventet å stige ytterligere i løpet av de kommende årene.

Øystein Fimland ønsker at mer av områdene Statsbygg eier på Kronstad skal bli regulert til utdanningsformål, slik at det kan bygges ytterligere lokaler til HiBs disposisjon. Aasland sa til Bergen Student-TV at hun ikke ser bort ifra at dette kan komme til å skje. Likevel poengterte hun at slike avgjørelser fremdeles ligger frem i tid, og at en nå bør glede seg over at den etterlengtede samlokaliseringen nærmer seg. I 2014 vil det være 20 år siden Høyskolen i Bergen ble etablert.

HiBs egne sider du lese mer om byggeprosjektet. (BSTV er ikke ansvarlig for innholdet på eksterne sider)

Din mening om saken kan ytres i kommentarfeltet under!

Kommentarer