This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

– Vi finner oss i kummerlige forhold, sier Studentleder.

Studentparlamentet i Oslo har, ifølge Universitas, vedtatt å jobbe for å få på plass et ombud som kan tale studenters sak. Til samme avis uttaler leder for UiBs studentparlament, Synnøve Skaar, at også hun er positiv til en tilsvarende ordning i Bergen.

– Først skal vi se hva Oslo gjør, fordi å finne ut hvilke lover og regler et studentombud må forholde seg til.

Rettighetsløs
Studenter er ikke dekket av arbeidsmiljøloven, og har i tillegg ingen fagforening. Derfor står studenten svært svakt i en tvis mot en utdanningsinstitusjon. En løsning på dette problemet kan være å opprette et eget studentombud.

– Selv om vi har Universitets- og høgskoleloven som fastsetter en del krav studenter har til sitt læringsmiljø, finnes det ingen sanksjonsmidler som ivaretar denne loven, sier Skaar.

Hun sier ogsa at selv om arbeidstilsynet i dag har muligheten til å gripe inn der lovbrudd begås, gjøres ikke dette i praksis.

Langt fram
Et studentombud må ha stor kompetanse på hvilke rettigheter studenter har og hvordan disse skal håndheves. Studentombudet må ha den juridiske kompetansen. Derfor velger Skaar og se hva UiO foretar seg, før den store innsatsen settes inn i Bergen.

Kommentarer