This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Religiøse studenter ønsker å opprette et stillerom på Høyden. Universitetet er positiv, men plassmangel kan trenere planene. Religiøse studenter i Bergen har få steder som er tilrettelagt for bønn. UiB har derfor fått en henvendelse fra Muslimsk Studentersamfunn, som ønsker et slikt rom sentralt plassert på Nygårdshøyden. Per dags dato er bare studenter som holder til ved Haukeland Universitetssykehus og på Realfagsbygget som har tilgang til stillerom.

Situasjonen for muslimer er at de må gå til moskeen på Nøstet for å få et verdig sted å be. Religionen krever at en skal be fem ganger for dagen, og koordinator i det ferske lokallaget av Muslimsk Studentersamfunn, Issam Bouiri, har derfor tatt problemstillingen opp med Studentparlamentet og ledelsen ved UiB.

Et rom for alle
Velferdsansvarlig i Studentparlamentet, Erik Nymann Rydningen, er positiv til ideen, og har lansert Stein Rokkans hus som en mulig lokasjon. Han har også sendt forespørselen videre til Eiendomsavdelingen på UiB. Avdelingsdirektør Even Berge sier til BSTV at det ideelle vil være å plassere stillerommet i Studentsenteret.
– Vi må forsøke å tenke en felles bruk for dette rommet, sier han. Bouiri støtter dette, og åpner opp for at et slikt rom skal kunne brukes av alle studenter, uansett religion.

Sentraladministrasjonen tar regningen
Ifølge Bouiri stilles det ikke store krav til et stillerom. Alt som trengs er at det føles rolig, og at det fortrinnsvis er tepper på gulvet. Kostnadene vil derfor i stor grad være knyttet til renhold, varme og husleie. Kostnadene åpner Berge for at UiB skal ta seg av.
– Vi i sentraladministrasjonen må ta kostnaden for en slik løsning, sier han.

Kommentarer