This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=3&feed=rss2

Nå kan smarte studentorganisasjoner lede arbeidet med å fordele Velferdstingets penger. I fjor høst ble Velferdstinget (VT) i Bergen Beren omorganisert. For å avlaste Velferdsansvarlig i Universitetets Studentparlament, som til da hadde ledet VT, ble det opprettet en lønnet ledergruppe. Pesonene i denne gruppen trenger ikke være studentpolitiker eller være valgt av noen av Studentparlamentene i Bergen. Gruppen velges bare av VT. Til nå har det på ingen måte vært kamp om disse vervene, og som en siste liten-løsning ble stillingsprosentene forandret for to uker siden, for å få på plass en leder. Fortsatt mangler allikevel nestleder.

Velferdstingets oppgave er blant annet å fordele pengene SiB setter av til Studentvelferd. Mottakere er blant annet Kulturstyret og studentmediene. Totalt blir det fordelt omtrent 4, 4 millioner kroner.

Bekymret Studentleder
President i kulturarrangøren Realistforeningen, Stine Henriksen, er bekymret for ordningen.
– Det er viktig at studentvalgte personer sitter med makten, sier hun. RF kunne selv ikke tenke seg å kuppe Velferdstinget, men avviser ikke at Kulturstyret kunne forsøkt å få en person inn i ledelsen. Hun er uansett prinsipielt i mot slik rolleblanding.
– RF og Kvarteret jobber med å få vedtatt en statuttending i Kvarteret, som gjør at en leder ikke kan velges inn i mer enn 3 høye verv, nettopp for å forhindre slik rolleblanding. Bergen Student-TV har også vært i kontakt med leder for Studentersamfunnet, Kaia Tetlie. Hun deler Henriksens bekymringer, men hadde ikke mulighet til å stille på TV.

Rydningen forsvarer ordningen
Eirik Nyman Rydningen er i dag Velferdsansvarlig ved UiBs Studentparlament. På grunn av omorganiseringen har han ikke lenger noen innflytelse på Velferdstinget. Han forsvarer imidlertid nynordningen, selv om han ser at den ikke er uten problemer.
– En har ingen formelle garantier for at ingen vil mele sin egen kake, sier Rydningen.

Kommentarer