This text will be replacedhttps://bstv.no/?cat=1&feed=rss2

ReAnima animasjonsfestival arrangeres for femte gang, og frem til søndag kan du få med deg både foredrag og visningene av filmbidragene. Festivalen ReAnima er et passion-project som har eksistert siden 2017, og deres hovedfokus har vært å vise frem alternative animasjonsfilmer man vanligvis ikke finner i dagens “mainstreame” filmutvalg.

Konkurransebidrag
Hvert år har festivalen fått tilsendt bidrag til en av hovedattraksjonene for festivalen, nemlig en konkurranse med fem ulike kategorier. Disse kategoriene er student, profesjonell, musikkvideo, menneskerettigheter og barnefilm. Dette litt utradisjonelle utvalget kommer av at de er mest vanlige temaene som sendes inn, samt at festivalens grunnlegger, Kopyta, har noen av temaene som sin hjertesak.

Foredrag
Festivalen har kjørt på med både foredrag om norsk og japansk animasjonshistorie, masterclasses med den alternative animatøren Koji Yamamura, og skal ha visninger av stopmotionfilmer som ble laget på workshops noen uker tidligere.

Alternativt
Filmene som er tilsendt er mer kunstneriske og abstrakte i fortellerformen. I tillegg til at festivalen får tilsendt konkurransebidrag globalt sett har de i år et fokus på japansk. Under åpningsseremonien viste de en kompilasjon av filmer fra animasjonsstudenter fra Universitetet i Tokyo, i tillegg til første visning av konkurransebidragene.

Kommentarer